06 51 47 96 21 info@hetblijebrein.com
Selecteer een pagina

Diversiteit

Diversiteit gaat over alle verschillen die we kunnen ervaren tussen mensen.

JOIN THE JAM - Serious Gaming

Diversiteit – 2 uur  tot een dagdeel – € vanaf 600 – 4 tot 9 personen – ex BTW en reiskosten

onder begeleiding Via Een bordspel  ontdekken hoe je tot meer diversiteit kan komen.  

Het is een dialoog spel, gericht op het maken van concrete plannen en actiepunten. Over hoe je tot meer diversiteit kunt komen, wat dit betekent voor het team (de afdeling, de organisatie). De term inclusief samenwerken krijgt hiermee handen en voeten.  

Het is een bordspel, met pionnen, kanskaarten, vraagkaarten en opdrachten. Je speelt het in drie teams. Tegen elkaar. Of met elkaar. Dat mag je zelf kiezen. Je hebt minimaal anderhalf uur nodig om het te spelen, maar kunt er met gemak ook een aantal uren mee aan de slag. Dus geen snel kaartspelletje, maar meer zoals monopoly.

 

Dit spel is ontwikkeld door Jitske Kramer en Jacquelien Willemse

.

JOIN THE JAM

Met het Jam Cultures Spel ontdek je wat er nodig is om jouw organisatie nóg aantrekkelijker te maken. Hoe open staan jullie voor nieuwe gezichten en andere manieren van kijken?

Het spel daagt je uit tot goede en eerlijke gesprekken waarin je met elkaar zoekt naar de grenzen van je organisatiecultuur. Om deze op te rekken of misschien juist te accepteren. Deel ideeën en bedenk acties om tot meer diversiteit en inclusie te komen

reacties 

We hebben dit spel onder begeleiding gespeeld met 6 deelnemers en het gaf verassende gesprekken en mooie inzichten. Sommige spelers beginnen met een achterstand.  Dit was bij ons de groep ‘blanke man 40 +“. Dat maakte wel wat los.

Deelnemer Rabobank

Tijdens deze sessie zijn we tot concrete actiepunten gekomen om diversiteit onder de aandacht te brengen bij het senior management. De eerste vervolg evenementen staan gepland waarbij we de serious game onder een veel breder publiek gaan uitzetten. 

Deelnemer Rabobank